2017-10-11 18:47

2017-10-11 18:47

Ska bygga 116 lägenheter

NÄRINGSLIV: Order på 100 miljoner kronor

Derome Plusshus har tagit hem en av sina största order hittills. Det är Riksbyggen som har beställt 116 lägenheter som ska uppföras i Västerhaninge.

Även om hyreshusen ska stå i Stockholmsförorten byggs själva lägenheterna vid Derome Plusshus fabriker i Kristinehamn och Renholmen utanför Skellefteå. Ordern har ett värde av cirka 100 miljoner kronor och produktionen beräknas vara i gång inom kort. Den första leveransen är beräknad att ske i mars nästa år.

Total kommer det att byggas 248 volymer, eller moduler, för att fullgöra kontraktet. De 116 lägenheterna är en blandning av ettor, tvåor och treor. Tillsammans kommer de att fylla 15 huskroppar på två eller fyra våningar.

– Det här är en betydelsefull affär för oss, säger i ett pressmeddelande Magnus Andersson, VD för Derome Plusshus AB, och fortsätter:

– Riksbyggen är en stor aktör och vi ser möjligheten att bidra med högkvalitativa bostäder på bostadsmarknaden, till ett pris som hyresgästen i slutänden har råd att betala.

Även om hyreshusen ska stå i Stockholmsförorten byggs själva lägenheterna vid Derome Plusshus fabriker i Kristinehamn och Renholmen utanför Skellefteå. Ordern har ett värde av cirka 100 miljoner kronor och produktionen beräknas vara i gång inom kort. Den första leveransen är beräknad att ske i mars nästa år.

Total kommer det att byggas 248 volymer, eller moduler, för att fullgöra kontraktet. De 116 lägenheterna är en blandning av ettor, tvåor och treor. Tillsammans kommer de att fylla 15 huskroppar på två eller fyra våningar.

– Det här är en betydelsefull affär för oss, säger i ett pressmeddelande Magnus Andersson, VD för Derome Plusshus AB, och fortsätter:

– Riksbyggen är en stor aktör och vi ser möjligheten att bidra med högkvalitativa bostäder på bostadsmarknaden, till ett pris som hyresgästen i slutänden har råd att betala.